Ana Sayfa | Forum | Dokümanlar
 

Geri Dön   Turquaz Muhasebe Forum > Turquaz Muhasebe Programı > Dönüşüm / Data Aktarma

Cevapla
 
Konu Araçları Konuyu Puanla: Konu Hiti: 3 oy, 4.67 ortalama. Mod Seç
  #1  
Eski 18-07-2006, 14:33
efendy efendy Çevrimdışı
Administrator
 
Giriş Tarihi: Jun 2006
Nerden: Istanbul
Mesajlar: 140
stok kayıt aktarımı

stok kayıtlarınızı başka yerlerden turquaz a aktarmak için basit, kullanışsız ama işe yarayan bir excel sayfası hazırladım, sizlerle paylaşmak istedim.

elimdeki stok kayıtlarını excel de tutuyordum. bu sayfa ile 5 dk içinde 2500 ten fazla stok kartını alış-satış fiyatlarıda ve adet birimi dahil olmak üzere turquaz a aktardım.
Alıntı Yaparak Cevapla
  #2  
Eski 19-07-2006, 14:24
phora phora Çevrimdışı
Junior Member
 
Giriş Tarihi: Apr 2006
Mesajlar: 24

İYİ ÇALIŞMA OLMUŞ.aMA BEN POSTGRESSQL KULLANIYORUM FORMLARDA YAZDIĞI GİBİ VERİLERİM TURQUAZ.SCRIPT DOSYASINA KAYDOLMUYOR NEREDE OLDUĞUNUDA BİLMİYORUM.STOKLARIMIN HEPSİ EXCEL DOSYASI AMA MAALESEF TEKTEK GİRİYORUM.BANA YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ???
Alıntı Yaparak Cevapla
  #3  
Eski 19-07-2006, 15:03
efendy efendy Çevrimdışı
Administrator
 
Giriş Tarihi: Jun 2006
Nerden: Istanbul
Mesajlar: 140

size diğer mesajınızda cevap yazacaktım ama burda nasip oldu

siz postgresql kullanıyorsanız verileriniz turquaz.script dosyasında değil postgre veritabanında tutulur. postgre veritabanına veriler turquaz.script dosyasındaki komutlarla yüklenir. aynı benim excel dosyasından oluşturduğunuz komutları postgre deki turquaz veritabanınızda sql çalıştır komutu ile uygularsanız aynı işlemi yapmış olacak ve stoklarınızı aktarmış olacaksınız. diğer mesajda secici ninde bahsettiği işlemleri postgre veritabanınız üzerinde yaparsanız aradığını kaydı bulacak ve silebileceksiniz.

iyi çalışmalar
Alıntı Yaparak Cevapla
  #4  
Eski 19-07-2006, 18:13
phora phora Çevrimdışı
Junior Member
 
Giriş Tarihi: Apr 2006
Mesajlar: 24

Size ne kadar teşekkür etsem az
Beni çok büyük bir yükün altından kutardınız
Yalnız ben fiyat girmeyi beceremedim.Sorun veriyor
Ama bunada şükür.....
Alıntı Yaparak Cevapla
  #5  
Eski 19-07-2006, 18:21
phora phora Çevrimdışı
Junior Member
 
Giriş Tarihi: Apr 2006
Mesajlar: 24

Birde silme komutunu yazarsan çok çok yardımcı olursun
teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla
  #6  
Eski 19-07-2006, 18:30
efendy efendy Çevrimdışı
Administrator
 
Giriş Tarihi: Jun 2006
Nerden: Istanbul
Mesajlar: 140

fiyat girerken virgül,nokta ayrımına çok dikkat!!
0,85 değil 0.85

0,85 yazarsanız onu SQL komutu olarak algılar.

silme komutu DELETE FROM tabloadi WHERE alanadi=HANGİSİYSE

mesela kartlar tablosundan kart nosu 1 nolu kartı silme
DELETE FROM kartlar WHERE kart_no=1
Alıntı Yaparak Cevapla
  #7  
Eski 19-07-2006, 20:21
phora phora Çevrimdışı
Junior Member
 
Giriş Tarihi: Apr 2006
Mesajlar: 24

Birden fazla silme nasıl yaparız mesela şu id den şu id ye kadar gibi?
Tam tuquaz bitmiş herhalde,kimse cevap dahi vermiyor derken hızır gibi yetiştih sayende kodların neredeyse hepsini girdim çok saol
Alıntı Yaparak Cevapla
  #8  
Eski 19-07-2006, 20:35
efendy efendy Çevrimdışı
Administrator
 
Giriş Tarihi: Jun 2006
Nerden: Istanbul
Mesajlar: 140

tam aklıma gelmedi şimdi

benim gibi excell de bi satıra delete from de parçala kodu sora seç id yi uzat aşağı kopyala yapıştır komik ama işini çözer
Alıntı Yaparak Cevapla
  #9  
Eski 19-07-2006, 22:28
phora phora Çevrimdışı
Junior Member
 
Giriş Tarihi: Apr 2006
Mesajlar: 24

Çok teşekkürler fazlasıyla yardımcı oldun
Alıntı Yaparak Cevapla
  #10  
Eski 09-09-2006, 20:00
onur_keles onur_keles Çevrimdışı
Junior Member
 
Giriş Tarihi: Sep 2006
Mesajlar: 17
ben acemisiyim

üstad yaptığın şeyin çok değerli olduğunu formdan aldığın mesajlardan anladım ama bendeki excel verilerini senin programla nasıl aktaracağımı anlayamadım biraz açabilirsen sevinirim
Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç Konuya Oy Ver
Konuya Oy Ver:

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum Seç


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 13:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)