Ana Sayfa | Forum | Dokümanlar
 

Geri Dön   Turquaz Muhasebe Forum > Turquaz Muhasebe Programı > Dönüşüm / Data Aktarma

Cevapla
 
Konu Araçları Konuyu Puanla: Konu Hiti: 3 oy, 4.67 ortalama. Mod Seç
  #11  
Eski 11-09-2006, 14:42
secici secici Çevrimdışı
Senior Member
 
Giriş Tarihi: Apr 2005
Nerden: Eskisehir
Mesajlar: 732

Allahallah... benim hiç haberim olmadı böyle bir araçtan...

Tebrik ediyorum.

Eline sağlık efendy...
__________________
free as in freedom

Düzenleyen secici : 11-09-2006 at 19:05
Alıntı Yaparak Cevapla
  #12  
Eski 12-09-2006, 13:01
onur_keles onur_keles Çevrimdışı
Junior Member
 
Giriş Tarihi: Sep 2006
Mesajlar: 17
programı indirdim ama

üstad programı nasıl başlatabilirz ya gerçekten bu yaptığın prıgram bana çok lazım yardımcı olursan sevinirim
Alıntı Yaparak Cevapla
  #13  
Eski 12-09-2006, 15:10
secici secici Çevrimdışı
Senior Member
 
Giriş Tarihi: Apr 2005
Nerden: Eskisehir
Mesajlar: 732

Biraz bakayım dedim ama ben OpenOffice kullanıyorum, onun için pek mümkün olmadı...

Yalnız denemeniz açısından şöyle olduğunu sanıyorum.

Sizin belli bir aralığa -muhtemelen A sütununa- altalta girdiğiniz stok kodlarını okuyup bunlara uygun SQL kodlarını oluşturan bir macro olmalı...

Oluşturulmuş SQL kodlarını Turquaz.log dosyasının içerisine (bu dosya database klasorunun icerisinde) altalta satırlar olacak şekilde en sona yapıştırın. Turquaz'a bir kere girip çıkın, bu bilgiler otomatik olarak veritabanına geçer...

Yalnız bu söylediğim denemelerin tamamını yeni yaptığınız bir Turquaz Deneme Kurulumu'nda deneyin. Verilerinizin bozulması durumunda sorumluluk kabul edemem.

Kolay gelsin.
__________________
free as in freedom
Alıntı Yaparak Cevapla
  #14  
Eski 12-09-2006, 19:26
onur_keles onur_keles Çevrimdışı
Junior Member
 
Giriş Tarihi: Sep 2006
Mesajlar: 17
sağol

dediğin gibi yapacağım çok teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla
  #15  
Eski 12-09-2006, 21:23
efendy efendy Çevrimdışı
Administrator
 
Giriş Tarihi: Jun 2006
Nerden: Istanbul
Mesajlar: 140

secici ninde belirttiği gibi; stok kartlarının kodunu adını yaptıştır çalışma sayfasına. en sağdaki sütun otomatik olarak (macro ile değil) sql kodunu oluşturacak. bunları kopyala ve turquaz.log dosyasına yapıştır. aynı şekilde aynı kodlu stok kartı için birim fiyat girişlerini yap.

FİYATTA VİRGÜL DEĞİL . NOKTA ile ayır. 2,50 değil 2.50

başarılar
takıldığın birşey olursa burdayım

not: kusura bakma mesajını bugün gördüm. ancak cevap verebildim.
Alıntı Yaparak Cevapla
  #16  
Eski 13-09-2006, 09:12
mkadir mkadir Çevrimdışı
Senior Member
 
Giriş Tarihi: Jun 2005
Nerden: Antakya
Mesajlar: 369
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
genel muhasebe

muhasebe kodlarıda benden

efendy bunuda excel dosyana eklersen çok iyi olur
zira stok kartına tek tek bu kodları girmek gerçekten zahmetli.


INSERT INTO TURQ_INVENTORY_ACCOUNTING_ACCOUNTS VALUES(0,0,45,0,'admin','2006-09-13','admin','2006-09-13')
INSERT INTO TURQ_INVENTORY_ACCOUNTING_ACCOUNTS VALUES(1,0,343,1,'admin','2006-09-13','admin','2006-09-13')
INSERT INTO TURQ_INVENTORY_ACCOUNTING_ACCOUNTS VALUES(2,0,66,2,'admin','2006-09-13','admin','2006-09-13')
INSERT INTO TURQ_INVENTORY_ACCOUNTING_ACCOUNTS VALUES(3,0,236,3,'admin','2006-09-13','admin','2006-09-13')
INSERT INTO TURQ_INVENTORY_ACCOUNTING_ACCOUNTS VALUES(4,0,45,4,'admin','2006-09-13','admin','2006-09-13')
INSERT INTO TURQ_INVENTORY_ACCOUNTING_ACCOUNTS VALUES(5,0,343,5,'admin','2006-09-13','admin','2006-09-13')
INSERT INTO TURQ_INVENTORY_ACCOUNTING_ACCOUNTS VALUES(6,0,45,6,'admin','2006-09-13','admin','2006-09-13')
INSERT INTO TURQ_INVENTORY_ACCOUNTING_ACCOUNTS VALUES(7,0,347,7,'admin','2006-09-13','admin','2006-09-13')
INSERT INTO TURQ_INVENTORY_ACCOUNTING_ACCOUNTS VALUES(8,0,45,8,'admin','2006-09-13','admin','2006-09-13')
INSERT INTO TURQ_INVENTORY_ACCOUNTING_ACCOUNTS VALUES(9,0,346,9,'admin','2006-09-13','admin','2006-09-13')
INSERT INTO TURQ_INVENTORY_ACCOUNTING_ACCOUNTS VALUES(10,0,236,10,'admin','2006-09-13','admin','2006-09-13')
INSERT INTO TURQ_INVENTORY_ACCOUNTING_ACCOUNTS VALUES(11,0,66,11,'admin','2006-09-13','admin','2006-09-13')
INSERT INTO TURQ_INVENTORY_ACCOUNTING_ACCOUNTS VALUES(12,0,45,12,'admin','2006-09-13','admin','2006-09-13')
INSERT INTO TURQ_INVENTORY_ACCOUNTING_ACCOUNTS VALUES(13,0,346,13,'admin','2006-09-13','admin','2006-09-13')
INSERT INTO TURQ_INVENTORY_ACCOUNTING_ACCOUNTS VALUES(14,0,45,14,'admin','2006-09-13','admin','2006-09-13')
INSERT INTO TURQ_INVENTORY_ACCOUNTING_ACCOUNTS VALUES(15,0,346,15,'admin','2006-09-13','admin','2006-09-13')


-- INSERT INTO TURQ_INVENTORY_ACCOUNTING_ACCOUNTS VALUES 'bu standart kısım

--(0,0,45,0,'admin','2006-09-13','admin','2006-09-13')

0 sıra no
0 ilk stok kartı
45 veri tabanında bulunan hesap planındaki 153-yurt içi alışlar hesap kodu
0 1 2 3 diye giden sütun ise stok kartında muhasebe kodları kısmında ilk satırdan aşağıdoğru son satıra kadar hücre numarası



ilk stok kartına verilan muhasebe kodları.

inşallah anlaşılır olmuştur.
__________________
"Kalitenin 'üst' sınırı yoktur."
Alıntı Yaparak Cevapla
  #17  
Eski 13-09-2006, 09:49
onur_keles onur_keles Çevrimdışı
Junior Member
 
Giriş Tarihi: Sep 2006
Mesajlar: 17
teşekkürler

arkadaşlar herkese teşekkürler iş çıkışı ilk yapacağım iş bu olacak ilginiz ve alakanız için çok teşekkür ediyorum..anlaşılır bir şekilede anlatmışsınız hepinizin ağzına sağlık
Alıntı Yaparak Cevapla
  #18  
Eski 13-09-2006, 16:58
onur_keles onur_keles Çevrimdışı
Junior Member
 
Giriş Tarihi: Sep 2006
Mesajlar: 17
olmadı ya sanırım ben yalnış yapıyorum

arkadaşlar yahu ben excelde bulunan stoklarımızın kodunu kopyaladım yani o sutunu tameman kopyaladım alta kadar sonrada a sütununa yapıştırdım stok kartı girme sayfası a sutununa kopyaldım sonra bu dosyayı alıp database de altaa turguaz log göremedimde not yeri vardı sanırım o bilmiyorum oraya kopyaladım ama olmadı neyi yapamadım yada yalnış yaptım acaba yoksa tamamen herlşeyimi yalnışmı yaptım zaman ayırabilirseniz sevinirm..
Alıntı Yaparak Cevapla
  #19  
Eski 14-09-2006, 10:27
secici secici Çevrimdışı
Senior Member
 
Giriş Tarihi: Apr 2005
Nerden: Eskisehir
Mesajlar: 732

Himm ben biraz kurcalayinca sorunun nereden kaynaklandigini anladim gibi.

efendy kardes kayit yaparken Excel'in cursorunu ilk sayfanin basina almamis o acidan tam olarak anlayamadim ben de, sonradan çözdüm gibi...

Sayfayi açınca iki tane sayfadan ibaret gibi gördüm... Öyle değil baya bi sayfa var.

Burada en baştaki stokkartigirme sayfasını kullanacağız anlayabildiğim kadarıyla.

Burada id - barkod - ad başlıklı sütunlar var. Bu sütunlara stok bilgilerimizi yapıştıracağız. Sonra SQL kodları otomatik olarak oluşacak...

Yalnız biraz tarif gerekiyor sanırım. Burada id, program tarafından otomatik oluşturulan bir kod mu? Ona göre muamele etmek lazım...

idgirme sayfasında ENGINE SEQUENCE VALUES bilgileri var. 1542 den başlıyor 1624 te bitiyor. Peki 82 adetten daha fazla stok gireceğimiz zaman ne yapacağız? ona göre de idgirme sayfasındaki satırları alta doğru artacak şekilde artırmak mı gerekiyor? Bunlar yeni kullanıcılar açısından sıkıntı oluşturan ayrıntılar. Onun için 5-10 maddelik bir kullanım kılavuzu hazırlamak iyi olurdu efendy kardeş.

Yine de ellerine sağlık.
__________________
free as in freedom
Alıntı Yaparak Cevapla
  #20  
Eski 14-09-2006, 10:33
mkadir mkadir Çevrimdışı
Senior Member
 
Giriş Tarihi: Jun 2005
Nerden: Antakya
Mesajlar: 369
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
video hazırla gitsin

efendy kardeş hazırla bir vide olsun bitsin. dosyan çok güzel. stok kartlarına muhasebe kodlarınıda ekle. süper olur böylelikle.

hadi bakalım bekliyoruz.
__________________
"Kalitenin 'üst' sınırı yoktur."
Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç Konuya Oy Ver
Konuya Oy Ver:

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum Seç


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 05:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)