|
|||
|
|||
![]()
merhaba
ben turquaz ı server üzerinden kurdum.ancak daha önceden turquazı kullanıyordum postgressql kurduktan sonra eski bilgilerimi alabilmem için ne yapmam gerekiyor.Şu anda çoklu olarak kullanabiliyorum.ama dediğim gibi tek kullanıcı iken girdiğim bilgileri nasıl görücem. Düzenleyen sserkan : 06-11-2006 at 11:48 |
|
|||
|
|||
![]()
Stok ve Cari bilgilerini ben bu sabah itibariyle sorunsuzca (tüm sorunları tek tek çözerek) aktarabildim. Diğer bilgilerin de aktarılabilmesi imkanı görünüyor. Ancak bu olay çok da kolay bir olay değil. Uygulama esnasında problemler çıkarsa üzerine eğilmek gerekiyor.
Sürekli yedekli çalışarak deneye deneye aktarabilirsiniz. Sadece Stok ve Cari kayıtlarını aktarsam bana yeter diyorsanız yardımcı olabilirim.
|
|||
|
|||
![]()
evet bana şimdilik onlarda yeterli
yardımcı olursanız çok sevinirim çok teşekkür ederim |
|
|||
|
|||
![]()
Sizin ve diğer kullanıcıların işine yarayacak şekilde benim kullanmış olduğum excel sayfasını yeniden düzenliyorum. Bir miktar vakit isteyeceğim sizden...
|
|||
|
|||
![]()
Bu mesajın ekinde herkesin işine yarayabilecek, hem HSQLDB için (yani turquaz.script için) hem de PostgreSQL için kullanılabilecek ve .xls formatında olup MS Excel, OpenOffice Calc, Gnumeric ve KSpread gibi hesap tablosu işleme yazılımlarıyla kullanılabilecek bir Turquaz stok aktarma belgesi yükledim. indirip inceleyebilirsiniz.
Şimdilik deneme mahiyetinde ve bol bol yedek alarak kullanmanızı ancak tavsiye edebileceğim. İlk denemelerinizden sonra lütfen kafanıza takılan soruları buraya yazın. Netleştirmeye çalışalım. Sayın sserkan... Sayın atilla'dan olduğu gibi sizden de tek talebim, bu çalışma işinize yaradığı taktirde bu çalışmanın nasıl kullanılacağını anlatan Belgelenirme Projesi için bir belge hazırlamanız. Bu konuda istekli olduğunuz taktirde sizin için her türlü kolaylığı gösterebiliriz. Benim bu belgeyi hazırlayabilecek tecrübeye ulaşma sürecim: http://forum.turquaz.com/tr/showthread.php?t=1658 linkinde anlatılmakta. Buradan sizin de kafanıza takılacak sorulara yönelik bazı ipuçları elde edebilirsiniz. İnşallah işinize yarar. Kolay gelsin.
free as in freedom Düzenleyen secici : 11-01-2010 at 16:06 |
|
|||
|
|||
![]()
ben uzun zamandır buralardan uzak kaldım. gelişmelere bakıyorum da gerçekten çok güzel şeyler olmuş.
yaptığım xls belgesi o kadar basit bir mantık ile çalışıyordu ki böyle bir hale geleceğini tahmin etmemiştim ![]() sanırım önümüzdeki bayram tatilinde turquaz geliştiricilerinin data transfer projesine benzer bir data aktarım metodunu excel -> turquaz arasında kuracak bir program üzerinde çalışacağım. turquaz gerçekten çok güzel bir yazılım ve geleceğe hitap eden bir yapısı var. destekleyelim, geliştirelim yardımcı olalım. her kullanmak isteyenin önüne dağ gibi çıkan data aktarım engelinide biz bu şekilde aramızda elimizden geleni yaparak aşalım. bu yükü geliştiricilerin omzundan alalım ki yeni turquaz daha hızlı çıksın ![]() ben kendim eta ve türevlerini kullanmadığım için (bilgisayarlı muhasebecilikte ilk tecrübem turquaz ile oldu) onların veri yapısını bilmiyorum. Ama veriler excel üzerine bindirilebiliyorsaki bunun mümkün olduğunu okudum, bu konuda da sizlerden yardımlarınızı bekliyorum. Eta, mikro, proder, logo ve sıradakiler. bunu yapmalıyız. |
|
|||
|
|||
![]()
OpenOffice makrolarıyla oldukça otomatize bir aktarım sistemi geliştiriyorum. Son aşamaya geldim sayılır. Ancak bir haftadır hiçbir çalışma yapacak vaktim olamadı.
İlginize teşekkürler. Kolay gelsin. Edit: Sonradan yaşadığım sorundan dolayı tam otomatik aktarım projemi tamamlayamadım. Manuel olarak durumu idare edebilirsiniz.
free as in freedom Düzenleyen secici : 30-07-2007 at 15:10 |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | Konuya Oy Ver |
|
|